Informatiekaarten voor vragenlijsten

Vragenlijsten worden ingezet als ondersteuning bij evalueren in de behandeling. De patiënt beantwoordt vragen over één of meerdere onderwerpen en de antwoorden worden vaak weergegeven in scores. Hoe interpreteer je deze scores en hoe bespreek je deze met je patiënt en naaste op een begrijpelijke manier? Akwa GGZ heeft voor 25 veelvoorkomende vragenlijsten voor volwassenen een informatiekaart ontwikkeld met uitleg over de vragenlijst en gespreksondersteuning.

De informatiekaart biedt algemene informatie over de vragenlijst, zoals wat de vragenlijst meet, het aantal vragen, voorbeeldvragen en over welke periode de vragen gaan. Ook wordt uitgelegd wat de scores betekenen, met een voorbeeld plaatje van een grafiek ter verduidelijking. Op de andere zijde van de informatiekaart staan informatie, tips en voorbeeldvragen voor het evaluatiegesprek: hoe introduceer je de vragenlijst, hoe bespreek je de uitkomsten en wat is het vervolg?

Download hieronder per informatiekaart

Hulp bij kiezen juiste vragenlijst

De online Evaluatieondersteuning helpt bij het bepalen van behandeldoelen, het vormgeven van evalueren en het kiezen van de juiste vragenlijst.