Samen zicht op zorgbehoefte: test je mee?

Om patiënt, naaste en hulpverlener te ondersteunen bij Samen beslissen is er samen met het veld een nieuw hulpmiddel ontwikkeld: Samen zicht op zorgbehoefte. De zorgbehoefte wordt vanuit het perspectief van de patiënt, naaste en professional in kaart gebracht. Het hulpmiddel is nu gereed om in de praktijk getest te worden.

Gesprek over zorgbehoeften
Gezamenlijke besluitvorming van patiënt, naaste en professional is een belangrijk onderdeel van kwaliteitsstandaarden.  De tool geeft inzicht in overeenkomsten en verschillen in de zorgbehoefte van de patiënt vanuit ieders perspectief en kan zo ondersteunend zijn voor het gezamenlijke gesprek over de behandel- en hersteldoelen.

Nieuw hulpmiddel, Samen zicht op zorgbehoeften
Op een eigen invulvel beantwoorden patiënt, naaste(n) en professional dezelfde vragen over de zorgbehoefte van de patiënt. Door de invulbladen over elkaar te leggen, worden verschillen en overeenkomsten over de zorgbehoefte direct zichtbaar. Patiënt, naaste en professional kunnen hun keuzes bespreken en uitleggen.

Klaar voor testen in de praktijk: test je dit nieuwe hulpmiddel?
Het hulpmiddel is klaar om getest te worden in de praktijk. Is deze daadwerkelijk van toegevoegde waarde voor het gesprek in de spreekkamer? En zijn er verbeteringen mogelijk?

Wil jij als professional deze manier van werken uittesten én terugkoppeling geven over jouw ervaring via een online enquête? Als je meedoet krijg je het hulpmiddel gratis opgestuurd en kun je deze bij 10 patiënten inzetten.  Na ongeveer 6 weken vragen we je de online enquête in te vullen.

Inmiddels zijn er voldoende professionals die meedoen aan de test. Zodra er meer bekend is over een vervolg zullen wij dat hier bekend maken. Je kunt nog wel als organisatie meedoen met één of meerder teams, zie hieronder.

Test dit nieuwe hulpmiddel als team
Wil jij als organisatie deze tool testen bij één of meerder teams? Neem contact op met Natasja Haneveer of Markus van der Burgh om een plan te maken voor een pilot binnen jouw organisatie.