Wist je dat

3 juli 2020

Natuurlijk wist je al dat je op GGZ Standaarden alle kwaliteitsstandaarden voor de geestelijke gezondheidszorg vindt. Maar weet je ook dat elke standaard praktische toepassingen en aanvullende informatie bevat voor zowel professional als patiënt?

Bij het tabblad ‘Aan de slag’ vind je allerlei handige documenten en tools die je als professional kunt gebruiken als ondersteuning van de behandeling. Denk aan samenvattingskaarten, werk- en informatiekaarten, infographics, behandelkeuzetools en casuskaarten. Kijk bijvoorbeeld eens bij het tabblad ‘Aan de slag’ bij de zorgstandaard Angstklachten en angststoornissen of bij de generieke module Zorg voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek (KOPP/KOV).

Elke standaard heeft ook een tabblad ‘Voor patiënten’. Daarin lees je terug voor welke patiëntengroep de standaard is bedoeld. En je kan via die pagina gelijk doorklikken naar de specifieke patiënteninformatie op Thuisarts.nl. Daarop vind je de informatie uit de kwaliteitsstandaard, speciaal geschreven voor patiënten.

Mis je praktische informatie of handige instrumenten bij een kwaliteitsstandaard?

Stuur een bericht naar ggzstandaarden@akwaggz.nl en dan kijken wij of we het toe kunnen voegen.