What the eHealth?

28 januari 2020

Deze week wordt voor het vierde jaar op rij de eHealthweek georganiseerd. Een week over digitale ondersteuning in de zorg. Met eHealth krijgen mensen met psychische klachten of aandoeningen via ICT-toepassingen informatie over hun psychische gezondheid of ondersteuning bij hun herstel. Patiënten kunnen door gebruik van online modules of apps hun herstelproces en kwaliteit van leven verbeteren. Ook naasten kunnen via eHealth bijvoorbeeld betrokken worden bij het herstelproces.

Aanbod

Het aanbod van Ehealth in de ggz is enorm en ontwikkelt zich razendsnel. Er zijn eHealth toepassingen beschikbaar voor verschillende doelgroepen en verschillende fases van het zorgproces. Maar hoe weet je nou welke toepassingen er zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten? Je leest er meer over in de generieke module eHealth. Online vind je ook diverse overzichten van beschikbare eHealthtoepassingen:

Toolkit e-mental health in de huisartsenpraktijk
Voor zorgverleners in de huisartsenzorg

eHealth jeugdnetwerk
Voor zorgverleners

Digitale zorgkompas
Voor zorgverleners
Vind aanbieders van eHealth en volg e-learnings om te leren hoe eHealth een vaste plek krijgt in jouw werkzaamheden.

Digitale Zorg Gids van de Patiëntenfederatie
Voor patiënten en naasten

De GGD Appstore
Voor patiënten
Bevat gezondheidsapps die zijn getoetst op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, privacy, betrouwbaarheid en onderbouwing. Alleen apps die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria worden geplaatst in GGD AppStore.