Aanmelden gratis webinars

Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor de gratis webinars op donderdag 29 februari, 4 april en 16 mei van 12.00-13.00 uur. Je ontvangt dan voor elk webinar een link om deel te nemen.  Ook ontvang je een link om terug te kijken, mocht je onverhoopt niet aanwezig zijn. Voor de webinars is geen accreditatie aangevraagd.

 • Meer informatie over de webinars

  Kennis en praktijkervaring van patiënten en professionals in drie interactieve webinars

  Tijdens de interactieve webinars wisselen patiënten en professionals uit de ggz en verslavingszorg, kennis en praktijkervaring uit. Hoe herken je bepaalde problematiek? Wanneer bied je zelf een behandeling aan, wanneer verwijs je door en waarom? Hoe werk je samen met andere professionals? Het eerste webinar is een algemene introductie over verslaving en daarmee samenhangende psychische problematiek. In de twee opvolgende webinars gaat het over verslaving in combinatie met specifieke psychische aandoeningen.

  Webinar 1: Verslaving en psychische problematiek
  29 februari van 12.00 -13.00 uur

  Hoogleraar Verslavingszorg Arnt Schellekens (Radboud UMC) en ervaringsdeskundige Addy Venderbos (coördinerend ervaringswerker Antes) spreken onder andere over comorbiditeit en verslaving, hoe werkt dat neurobiologisch en hoe pak je het aan in de praktijk? Onder leiding van gespreksleider Attie van der Meulen (beleidsadviseur Verslavingskunde Nederland) delen zij kennis en ervaring, en beantwoorden vragen van kijkers.

  Arnt Schellekens: “Ik kom nog veel te vaak patiënten met verslaving en comorbide psychische klachten tegen die tussen wal en schip vallen. Te veel psychiatrie voor de verslavingszorg, te veel verslaving voor de psychiatrie en de patiënt krijgt niet de hulp die nodig is.

  Webinar 2: Verslaving en trauma
  4 april van 12.00 – 13.00 uur

  Meer informatie over dit webinar volgt later.

   Webinar 3: Verslaving en (disfunctionele) persoonlijkheidskenmerken
  16 mei van 12.00 – 13.00 uur

  Meer informatie over dit webinar volgt later.