Om kennis te maken met de zorgstandaard organiseert Akwa GGZ een webinar. Diagnostiek, samen beslissen, medicatie, herstel en nazorg komen aan bod.

Je kunt het webinar hier terugkijken.

Vanuit het perspectief van de ervaringsdeskundige

Monique licht vanuit haar ervaring de verschillende onderwerpen toe en vertelt over de succesvolle intensieve kortdurende behandeling die zij heeft gevolgd, waarin onder andere exposure, EMDR en sport gecombineerd werden. Sjef zal vanuit zijn rol als professional reageren en toelichting geven op de zorgstandaard.

Over Monique Timmermans
Het jongste kind van Monique is helaas te vroeg geboren en direct na de geboorte overleden. Na deze ontijdige geboorte en een opeenstapeling van gebeurtenissen daarna, veranderde haar leven. Ze raakte steeds meer ontregeld en belandde in de psychiatrie. “Dit was voor mij een wereld waarin het heel lang duurde voordat ik wist welke weg ik kon bewandelen om terug bij mezelf te komen.” Ze noemt zichzelf Prakkiserend Psychofilosoof en is auteur van gedichten- en gedachtenbundels. Lees hier meer over Monique.

Over Sjef Berendsen
Sjef Berendsen is algemeen directeur van PSYTREC, Psychotrauma Expertise Centrum. Daar behandelt hij samen met zijn team mensen met een complexe posttraumatische stressstoornis. Ook heeft hij acute opvang en behandeling verzorgd van mensen die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt. Zo was hij als crisisadviseur/opvanger o.a. betrokken bij de MH17, de Bijlmerramp, de Tsunami, de Turkish Airline crash en de schietpartij in Alphen aan de Rijn. Hij geeft cursussen, lezingen en workshops op het gebied van acute en chronische traumatisering en de diagnostiek en psychotherapie van PTSS.