Verkenning consultatie in de ggz

23 juli 2024

Behandelingen in de ggz hebben zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd. Met de huidige schaarste kan dit zorgen voor oplopende wachttijden: zowel vooraf als tijdens behandelingen, wanneer andere expertise nodig is dan beschikbaar in het ‘eigen’ behandelteam. Consultatie biedt naar verwachting voordelen o.a. omdat de patiënt in behandeling kan blijven bij de eigen behandelaar, de behandelaar zo eigen kennis vergroot en omdat hiermee het aantal doorverwijzingen, en daarmee ook de wachttijd, kan afnemen.

Vul de enquête in

Inzicht in de consultatiefunctie

In opdracht van Akwa GGZ voert adviesbureau SiRM een verkenning uit naar de huidige en gewenste situatie voor consultatie in de ggz. Op basis van de inzichten van de verkenning overweegt Akwa GGZ een pilot op te zetten, om te onderzoeken hoe de consultatiefunctie versterkt kan worden. De verkenning en pilot richten zich in eerste instantie op consultatie bij patiënten met: 1. psychische klachten én problematisch middelengebruik 2. eetstoornissen 3. autisme of 4. therapieresistente depressie. De focus van dit project ligt op consultatie binnen de ggz; en niet op consultatie tussen het sociaal domein en de ggz. Naast deze enquête bestaat de verkenning uit diepte-interviews met lopende initiatieven/praktijkvoorbeelden en overkoepelende spelers uit het ggz-veld en werksessies.

Enquête voor zorgprofessionals

Via een korte enquête onder zorgprofessionals wordt in kaart gebracht hoe consultatie op dit moment verloopt en welke verbetermogelijkheden zorgprofessionals zien. De enquête is zowel voor zorgprofessionals die consultatie geven én ook voor zorgprofessionals die consultatie ontvangen.

Denk mee en vul de enquête in

Ontvang of geef jij weleens consultatie? Vul de enquête hier voor 7 augustus in.

Vul de enquête over consultatie in 5-10 min. in