Thuisarts.nl, ook bij psychische klachten

Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt ooit in zijn of haar leven te maken met een psychische aandoening. Juist nu er veel signalen zijn dat dit aantal stijgt, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten waar laagdrempelig betrouwbare informatie over goede zorg bij psychische klachten te vinden is. Akwa GGZ start daarom opnieuw de campagne om de informatie hierover op Thuisarts.nl onder de aandacht te brengen.

Download hier het persbericht.
Download op deze pagina rechtenvrij beeldmateriaal.

Poster algemene psychische klachten

Doe mee als zorgprofessional of instelling

Narrowcasting in jouw wachtruimte

Speciaal voor de campagne is er een 50 seconden durende animatie in MP4 formaat beschikbaar. Download hier de narrowcasting van de campagne.

Doe je ook mee?

Insta filterMet een Instagram filter in Instagram Stories, vraag je samen met ons aandacht voor mentale gezondheid en het belang van betrouwbare informatie bij psychische klachten. Je vindt het Instagram filter via het Instagramaccount @AkwaGGZ of als je bladert in effecten in Instagram Stories en zoekt op ‘Thuisarts’.

Maak een selfie met het filter, voeg #BezoekThuisarts toe en tag ons @AkwaGGZ, zodat we jullie stories deze dag kunnen delen!

Of deel deze post op je tijdlijn.

Bezoek Thuisarts.nl social media post

Lees de verhalen van ervaringsdeskundigen

Angst patiënt

Danny: Alles voelde als een uitdaging

Danny heeft een goede baan. Een leuk huis en een geweldig gezin. Toch voelde elke dag als een strijd. Een strijd om de dag door te komen.

 

SOLK patiënt

Esther: Leven met dagelijkse pijn

Buikpijn, dat hebben we allemaal wel eens. Maar jarenlang dag in dag uit heftige buikpijn hebben, dat is wel wat anders. Maar dat is precies wat Esther doormaakt.

 

Patiënt depressie

Peter: Je bent meer dan alleen je depressie

Vrijwel je hele leven worstelen met depressie en er pas na 40 jaar achter komen wat er met je aan de hand is. Het overkwam Peter.

 

Patiënt stemmen horen

Robin: Leren omgaan met de stemmen in mijn hoofd

Robin begon stemmen te horen tijdens een LSD-trip. Sinds dat moment voelt, ziet en hoort hij dagelijks dingen die anderen niet ervaren.

Links naar info over psychische klachten op de website van jouw organisatie

Link op de website van jouw ggz-organisatie naar de laatste informatie over psychische klachten voor patiënten op Thuisarts.nl. Hier vind je per stoornis alle links naar de juiste plek op Thuisarts.nl:

Wil je op een andere manier meewerken aan de campagne? Neem dan contact met ons op via communicatie@akwaggz.nl.