Praktische tools van MIND

29 augustus 2018

Ook allerlei andere organisaties werken aan de vertaling van de standaarden naar de praktijk. Zo ontwikkelde MIND een digitale brochure over e-health en bieden zij op hun website 10 tips voor Grip op regie.

Publicatie over e-health voor patiënten


MIND heeft voor patiënten een handige digitale publicatie over e-health uitgebracht. De inhoud is onder andere gebaseerd op de Generieke module E-health. De brochure beschrijft wat e-health is en welke mogelijkheden er zijn voor de patiënt of zijn/haar naasten wanneer iemand te maken krijgt met (beginnende) psychische klachten. Ook geeft de brochure inzicht in wat e-health kan opleveren. Hiermee is deze publicatie een handige tool voor patiënten om zich te oriënteren. Bekijk de publicatie.

Grip op regie

Als iemand psychische klachten heeft, is regie voeren over het eigen leven niet altijd makkelijk. MIND geeft daarom 10 tips hoe iemand regie kan (her)pakken en kan werken aan herstel. Hierbij verwijst MIND onder andere naar een aantal patiëntenversies van zorgstandaarden op thuisarts.nl. Ook is er aandacht voor de video Samen beslissen bij psychische klachten. Bekijk de tips.