Nieuwe e-learnings over seksualiteit

21 maart 2023

Er zijn via GGZ Ecademy twee nieuwe gratis e-learnings beschikbaar over omgaan met seksualiteit en seksuele problematiek. Om seksualiteit bespreekbaar te maken is het belangrijk dat je aan patiënten uit kunt leggen waarom je dat doet.

De e-learning Omgaan met seksualiteit ondersteunt professionals met informatie over de wisselwerking tussen seksualiteit en psychische problematiek; hoe je seksualiteit bespreekbaar maakt en wat de aandachtspunten zijn. De e-learning Seksuele problematiek ondersteunt professionals bij het in kaart brengen van seksuologische problematiek en biedt handige tools voor het stellen van de juiste vragen en doorverwijzen naar de juiste seksuologische hulpverlening.

Gebruik e-learnings

De e-learnings zijn gemaakt in samenwerking met GGZ Ecademy en verbonden aan de zorgstandaarden Seksuele Disfuncties en Parafiele en hyperseksuele stoornissen. Ze worden kosteloos aangeboden via het online leerplatform van GGZ Ecademy. Om te starten met de e-learnings registreer je je op het platform, lees hier meer over aanmelden.