GGZ Dataportaal: wat is het effect van andere vormen van behandeling?

2 juni 2020

Ook in deze tijd is de kwaliteit van zorgbehandelingen binnen de ggz een belangrijk onderwerp. Corona maakt andere behandelvormen noodzakelijk. De patiënt zie je ineens niet meer in de behandelkamer, maar bijvoorbeeld thuis achter zijn scherm. Op dit moment is er nog weinig bekend over de effecten van alternatieve behandelmethoden en de invloed op patiëntervaring en behandeluitkomsten. Zorgprofessionals zijn met elkaar in gesprek over de mogelijke gevolgen voor de patiënt en toekomstige behandelingen. Het inzichtelijk maken van behandeluitkomsten ondersteunt dit gesprek.

Digitaal kennismaken

GGZ Dataportaal biedt een veilige omgeving voor zorgaanbieders om behandeluitkomsten met elkaar te delen. Ben je benieuwd wat GGZ Dataportaal hierin kan betekenen voor jou of je organisatie? Een eerste kennismaking met GGZ Dataportaal kan gewoon via een videocall. We beantwoorden dan je vragen en gaan in op hoe GGZ Dataportaal jou kan ondersteunen bij het inzichtelijk krijgen van behandeluitkomsten. Ook is er een mogelijkheid om een demo te zien van de digitale omgeving.

Flexibiliteit

Het gebruik van GGZ Dataportaal kan je volledig inrichten en afstemmen op je eigen informatiebehoeften. Zo ben je helemaal vrij om eigen keuzes te maken over je deelname, welke meetinstrumenten je wilt gebruiken en met welke frequentie je dit doet. Ook bepaal je zelf met welke andere collega’s je behandeluitkomsten wilt delen om gezamenlijk van te leren. We denken graag met je mee om dit zo goed mogelijk in te richten op jouw specifieke behoeften.

Verdieping

Komende weken behandelen we in elke nieuwsbrief een specifiek onderdeel van GGZ Dataportaal. In de volgende nieuwsbrief gaan we dieper in op patiënttoestemming en AVG, want hoe zit dat nu precies? Ook maken we een FAQ waar je terecht kunt voor een antwoord op je vraag.

Contact

Wil je weten wat GGZ Dataportaal voor jou kan betekenen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via servicedesk@ggzdataportaal.nl of bel met 030 – 229 9092.