GGZ Dataportaal en ROM bibliotheek geopend!

10 januari 2020

Goed nieuws: GGZ Dataportaal én de ROM Bibliotheek zijn nu geopend voor gebruik.

GGZ Dataportaal

Vanaf nu is GGZ Dataportaal geopend voor zorgprofessionals die op basis van gebundelde data van elkaar willen leren en hun behandelingen willen verbeteren. Het biedt een vertrouwde en veilige omgeving waarin alleen gegevens worden gebruikt waarvoor patiënten toestemming hebben gegeven.

Als zorgprofessional vind je het belangrijk je patiënt de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Inzicht in de kwaliteit van je behandeling helpt daarbij. GGZ Dataportaal ondersteunt kwaliteitsnetwerken bij het inzicht krijgen in de kwaliteit van hun behandelingen, om vervolgens van elkaar te kunnen leren. Je kunt hiervoor je eigen meetinstrumenten kiezen. In GGZ Dataportaal worden de uitkomsten van de behandelingen gebundeld en verschillen inzichtelijk gemaakt.

Ben je nieuwsgierig naar wat GGZ Dataportaal voor jou kan betekenen of wil je meer informatie? Bekijk de video en neem contact op met onze servicedesk via servicedesk@ggzdataportaal.nl. Wij helpen je graag bij het verkennen van de mogelijkheden.

Ben je al klaar om zelf aan de slag te gaan met GGZ Dataportaal?

ROM Bibliotheek

Naast GGZ Dataportaal is ook onze nieuwe ROM Bibliotheek open voor gebruik! In de ROM Bibliotheek vind je een overzicht van meetinstrumenten die je als professional kunt gebruiken om de kwaliteit van je behandeling inzichtelijk te maken. Je kunt samen met de patiënt beslissen welke indicatoren je wilt evalueren, afhankelijk van het doel en de intensiteit van de behandeling. Per indicator kun je vervolgens in de ROM Bibliotheek zoeken naar instrumenten die je collega’s gebruiken voor de evaluatie. De uitkomsten helpen je daarna om samen met je patiënt keuzes te maken.

Op GGZ Standaarden vind je bij elke standaard een gericht advies van collega-professionals over welke meetinstrumenten je kunnen ondersteunen bij de evaluatie. Deze meetinstrumenten hebben we opgenomen in de ROM Bibliotheek. De komende periode zullen we nog meer meetinstrumenten toevoegen, we houden je hiervan op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Mis je een relevant meetinstrument? Laat het ons weten via servicedesk@ggzdataportaal.nl.

Neem een kijkje in de ROM Bibliotheek