Hulpmiddelen voor Samen beslissen

 • Gratis app met keuzehulpen

  Door het beantwoorden van een aantal korte vragen volgt direct een advies dat je kunt gebruiken om samen met je patiënt te beslissen welke behandeling het beste past. De gratis app bevat keuzehulpen voor ADHD, Angst, Autisme, Bipolaire stoornissen, Persoonlijkheidsstoornissen, Psychose en Psychotrauma.

 • Werkkaart met informatie en tips

  Beslis jij al samen met je hulpverlener? In deze folder van 2 pagina’s vind je informatie en tips voor Samen beslissen, ontwikkeld door patiëntenvereniging MIND.

 • Toolkits Samen beslissen

  Om patiënten en naasten te ondersteunen bij Samen beslissen zijn diverse toolkits gemaakt die helpen bij het begrijpen van de stoornis en het overzien van de mogelijke behandelingen.  De toolkits Samen beslissen zijn beschikbaar voor  Angst,  ADHD, Alcoholgebruik, Bipolaire stoornissen, Depressie en Persoonlijkheidsstoornissen.

 • Infographics voor Samen beslissen bij SOLK en PTSS

  Voor mensen met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) of Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) is een afbeelding ontwikkeld die de verschillende behandelopties visueel weergeeft (klik op de afbeelding voor downloaden of printen).

  SOLK

  Keuzekaart behandelmogelijkheden SOLK

   

   

   

   

  PTSS

  zorgstandaard PTSS behandeltraject

Meer over Samen beslissen