Ik wil graag leren van mijn resultaten

GGZ dataportaal ontvangt data van zorgaanbieders om inzicht te bieden in de kwaliteit van zorg. Hiervoor ontvangen wij onder andere ROM-gegevens.

Werk je voor een nieuwe organisatie? Wil je graag meer lezen over ROM en het gebruik ervan?
Lees dan hier verder.

Maak je al wel gebruik van ROM maar heb je nooit data aangeleverd ten behoeve van leren en verbeteren? Wil je hier wel graag mee beginnen? Dit kan naar verwachting vanaf medio 2019 bij GGZ Dataportaal. Vanaf dan is het voor ons mogelijk om data te ontvangen. Ook is dan de applicatie voor iedereen beschikbaar die daar gebruik van wilt maken. Als je nog niet eerder data hebt verzonden, kun je helaas nog niet terecht in de tijdelijke applicatie.

Wat gaat er gebeuren?
In de komende maanden stelt Akwa GGZ de aansluitvoorwaarden vast. Dit is een overeenkomst tussen zorgaanbieder en Akwa GGZ waarin de afspraken rondom het data aanleveren aan GGZ Dataportaal worden vastgelegd.

Verder komen binnenkort de GGZ informatiestandaard en de codelijsten online beschikbaar. Hierin staat beschreven welke meetinstrumenten wij kunnen ontvangen, welke overige informatie kan worden aangeleverd en hoe de aanlevering eruit komt te zien.

GGZ Dataportaal wil enkel data ontvangen waarvoor expliciete toestemming is gegeven door de patiënt. Hiervoor zal Akwa GGZ een toestemmingsverklaring opstellen.